У неділю, 31 січня, у Тернополі 90-літній ювілей святкувала справжня патріотка, незламна Ольга Іванівна Небесна.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Тернополя Сергій Надал, який приїхав особисто привітати видатну українку.

"Пані Ольга зростала в дуже патріотичній родині. Була членкинею ОУН, розповсюджувала листівки, заготовляла продукти і одяг для підпільників.

фото: Facebook Сергія Надала

21 квітня 1949р, коли Ольга ще навчалася в 10 класі, її заарештували і засудили до 25 років каторжних робіт. Товарним вагоном цю дитину відвезли в Магадан. Там вона роками важко працювала на лісоповалі у вічному холоді та голоді. У Норильському таборі зустріла своє кохання – патріота та політв'язня Василя Небесного. Там і одружилися.
Після смерті Сталіна пані Ольга отримала амністію. Повернулась з чоловіком в Тернопіль, знайшла сили здобути вищу освіту, працювала в автоколоні. Виховала двох дітей, онуків, правнуків.

фото: Facebook Сергія Надала

Зараз ця сильна духом жінка є членкинею товариства політв'язнів і репресованих, Народного руху України, Союзу Українок, товариства "Меморіал".
З роси і води Вам, пані Ольго! Нехай Господь дарує Вам багато щасливих років в колі найрідніших вам людей! Низький Вам уклін!", - написав Надал.

фото: Facebook Сергія Надала

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, на Львівщині довгожитель відсвяткував 100-річний ювілей: "мрію дожити до 110"

Як повідомляв портал "Знай.uа", 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і посміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи"

Також, "Знай.uа" писав, що чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох