Мешканка села Слобідка Теребовлянського району - 87-річна Михайлина Лнчишин - в`яже для бійців теплі шкарпетки та відправляє на схід. Минулого року тернополянка передала на фронт 80 пар та взялася за нову партію.

Жінка розповідає, що з одного светра, який вона розпускає, виходить дві пари шкарпеток. Почала благу справу 6 років тому, від самого початку російсько-української війни, йдеться в сюжеті Суспільного.

фото: Суспільне

"Вони обмерзають, а тепер на морозі день і ніч. За літо я зв’язала 60 пар. Даю подвійну нитку, тому всі шкарпетки м’якенькі", - каже жінка і додає: на одну пару шкарпеток їй потрібен день. Працює трьома спицями.

"Біда навчила, в війну в’язалося. Я навіть рейтузи в’язала, спіднички, шапочки. Мама не вміла в'язати. В школі нас трохи вчили вчителі", – розповіла терноплянка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

фото: Суспільне

Скільки за ці роки встигла нав`язати, Михайлина вже незгадає. На схід допомогу передає через волонтерів. Одна із них – директорка Теребовлянської бібліотеки, письменниця Наталія Михно.

фото: Суспільне

"Я спілкуюся з пані Михайлиною рік, але про неї знаю ще з 2014 року. Коли почалися всі ці події з війною, мені розповідали теребовлянські волонтери, що є така жінка. Вона передавала їм, а в 2020 році ми разом з бібліотекою підключилися до цієї акції і збирали светри, шарфи, берети в’язані, прали і віддавали пані Михайлині, бо вона казала, що сама буде пороти. В будні вона в’яже, а в неділю поре. Якщо була можливість, то ми купували нитки і відвозили. Я вважаю, що це дуже добра справа. Жінці 87 років буде і вона допомагає людям. Чиясь дитина, яка на війні, захищає цю країну, зігріється в тих шкарпетках", – каже волонтерка.

фото: Суспільне

Жінка каже, що птиці і худоби не тримає, городу не обробляє, тому час на в’язання є. Розповідає, іноді від в’язання втомлюється, болять руки, але зір має добрий, то ж планує виготовляти шкарпетки для військових і надалі.

Тим часом незряча пенсіонерка зв'язала шкарпетки для тисяч захисників України: "Щоб синочки не мерзли".

Нагадаємо, чернівецька волонтерка й активістка Марта Левченко удостоїлася нагороди "Жінка України 2020" у номінації "Соціальний внесок".

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, тернополянка Ірина Цикорська допомагає недоношеним дітям вижити. Жінка бере участь у проекті «диво-восьминіжки». Вона в'яже м'які іграшки, які допоможуть виходити дітей, що народилися раніше терміну.