У мережі розповіли про військового медика Катерину Луцик, яка врятувала близько 150 поранених десантників. Тендітна дівчина не здається перед труднощами.

Таким чином повідомляється, що скромна Катерина отримала поранення в Авдіївській зоні, і нагороджена великою кількістю медалей, включаючи від президента України.

Про це розповіли на сайті Міністерства оборони України. Автор тексту говорить про те, що якби не зустріч з ветераном десанту Юрієм Хомичем, то познайомиться з Катериною не вдалося б. Вони спілкувалися в 2017 році на святкуванні другої річниці створення 122 десантного батальйону.

Катерина Луцик, фото: Міністерство оборони
Катерина Луцик, фото: Міністерство оборони

Тоді Юрій вже демобілізувався, але приїхати на захід все ж зміг. Дівчина Катя у свої 20 років врятувала близько 150 бійців. Близько року вона виконувала обов'язки начальника медичної частини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Дівчина розповідає, що командир роти вже тричі рятував їй життя. Її тут дуже люблять і поважають, і навіть подарували їй кота Хантера.

Тварина пройшла разом з нею всі бої, він вихований, і відчуває небезпеку.

Найважче витягувати поранених хлопців на собі. Вони тут все більші, накачані, і важче дівчата. Був хлопець вагою близько ста кілограм, йому уламком від міни поранило шию, і Катя тягла його сама однією рукою, а другою притискала рану, щоб кров не витікала.

Важко також освоїти психологію боїв. Не один тиждень їй довелося вчитися заспокоювати поранених, і справлятися з психологічним шоком.

Але, кілька речей дівчина все ж приховала. Наприклад, що сама отримала поранення в Авдіївці, і отримала багато нагород. Також, на рахунку у Каті більше двадцяти стрибків з парашута, а у вільний час вона пише ліричні вірші.

Зараз вона продовжує службу в десанті.

Нагадаємо, що медик наполіг, щоб його з спокійної лікарні взяли на передову.

Як повідомляв портал Знай, на Донбасі таємниче зник український військовий, побратими в жаху.

Також Знай писав, що українських захисників нагородили за те, без чого не буває перемоги.