Мешканка Тернополільщини активно поповнює колекцію, початок якій ще у 1980-х роках поклала її мама.

Жінка збирає календарикиз усього світу, зараз в її колекції - майже 9 тисяч екземплярів, йдеться в сюжеті Т1.

Пані Уляна каже, що колекціонує календарики різної тематики, але виключно кишенькового формату. Є і привезені з-за кордону - Португалії, Литви, Естонії, Італії і Росії. Та найбільше - українських, і саме вони вирізняються оформленням та видавництвом.

"Найстаріший календарик 1966 року, тобто йому вже 55", - каже жінка, - "Кожен в колекції має певну асоціацію: одні були куплені в певном місці у певний час, інші - пов'язані з людьми".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом на Прикарпатті живе чоловік, який колекціонує експонати корів. Наприкінці січня франківчанин, викладач медичного університету Ігор Вакалюк встановив рекорд України зібравши 2 679 експонатів корів.

Чоловік розповів, що він постійно щось докуповує і його колекція постійно стає більше. Також він підкреслив, що в США живе жінка, яка зібрала 15 тисяч таких експонатів. Однак у франківчанина немає мети її обігнати і збирає експонати він з іншої причини.

Нагадаємо, що колекціонер показав, на чому катали українців до допотопних електричок: "Укрзалізниці" Привіт!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві іржаві швидкі виявилися мрією колекціонерів - "Не рухлядь, а ретро!"

Також, "Знай.uа" писав, тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання.