Минулих вихідних 20 курсантів Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відправились у "Зимовий похід" на Говерлу. Підкорення найвищої точки України хлопці й дівчата присвятили героям Небесної Сотні.

Про це розповів начальник коледжу Вадим Ластовицький, передає Суспільне.

"15 та 16-річні курсанти пройшли навчання з гірської підготовки за програмою НАТО, в зимовий період. Саме гірська підготовка є невід'ємною складовою розвитку воїнів армій провідних країн світу", – розповів Ластовицький.

Він додав, що під час походу курсанти відпрацювали, як діяти малій групі у гірській місцевості. Тренувалися в наданні першої медичної допомоги, орієнтування на місцевості.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Минуло сім років з тих страшних часів, коли українці, виборюючи незалежність від Росії, гинули просто в центрі Києва. Дорослі чоловіки та зовсім юні хлопці помирали на Майдані, залишаючи у скорботі батьків, дружин та дітей.

Устим Голоднюк - один з героїв Небесної Сотні, що приїхав у Київ зі Збаража. У сім`ї трепетно бережуть його речі, вони - дорогоцінна частинка рідної людини.

Раніше повідомляли, президент Зеленський і перша леді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні: "Ми не маємо права забути".

Як повідомляв Знай.uа, Ірина Федишин присвятила пісню героям Революції Гідності: "Прошу в неба й землі".

Знай.uа писав, у мережі показали найвражаюче фото Революції Гідності: "Вже увійшло в історію".