В понеділок, 1 березня, у Тернополі вшанували пам'ять Андрія Питака - військовослужбовця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, колишнього працівника міської ради.

Чоловік героїчно загинув на фронті в 2016 році. Поминальний захід провели біля Управління соцполітики Тернопільської міськради, де встановили меморіальну дошку полеглому Андрію, повідомляє пресслужба міськради.

"Ми пам’ятаємо Андрія не лише як відповідального працівника управління соцполітики, який завжди був готовий допомогти людям, а й як справжнього Героя, який мужньо захищав Батьківщину, служив Україні вірою та правдою, - сказав міський голова Сергій Надал, - Вклоняємося родині, які виховали такого сина, справжнього українця. Ми свято бережемо пам’ять про Андрія, адже герої не вмирають, вони живуть у наших серцях. Молимося за його світлу душу".

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Меморіальну дошку встановили на будинку, де мешкав Андрій. 19 серпня 2016 року йому посмертно присвоїли звання "Почесного громадянина міста Тернополя". 3 серпня 2018 року Андрія Питака нагороджено орденом "За мужність" - за самовіддані дії в питання захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург:"на його рахунку сотні врятованих життів". Медик помер на 66 - му році життя.