На Тернопільщині з плановою перевіркою прийшли до дитсадка "Сонечко", що знаходиться у Мельниця-Подільському.

В районному управління ГУ Держпродспоживслужби вирішили перевірити, наскільки тут дотримуються санітарних вимог, і не прогадали: прийти сюди вже давно було час. В садочку не виявилося достатньої кількості холодної і гарячої води, тому її подавали тільки в їдальню та пральню. Через нестачу води у групах майже не прибирали, тут смерділо каналізацією, накопичувалася брудна білизна.

Пісок на майданчику не перевірявсяч на наявність яєць гельмінтів, так само ніхто з адміністрації не перевіряв рівень освітлення в приміщеннях, вологості, температури. Частина лампочок не працювала. Їдальня була обладнана старим, несправним обладнанням, на робочих столах панувала антисанітрія, а посуд був пощербленим і ледь ним можна було користуватися дітям.

"Недостатній асортимент харчових продуктів. Не виконуються норми харчування по основних харчових продуктах (м’ясо, риба, молочні продукти), що встановлено у відомостях за 2020 та 2 місяці 2021 року. За порушення вимог санітарного законодавства на керівника закладу складено "Протокол про адміністративне правопорушення", спрямовано приписи завідувачці закладу і голові Мельнице – Подільської селищної ради", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше У школі стався спалах кишкової інфекції: всі діти харчувалися в їдальні

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє портал Знай.ua, Під Харковом 40 ліцеїстів отруїлися разом з вчителькою-пообідали в шкільній їдальні

Також Знай.ua писав, що 14-річні Школярки накачалися горілкою і "прославилися" на всю Україну: "виносили на ношах".