Українського героя, лідера повстанського руху Степана Бандеру необхідно перепоховати на Батьківщині. Це неправильно, що могила одного з найщиріших українських прихильників знаходиться за кордоном, у далекій Німеччині.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Тернополя Сергій Надал.

"Особи, які ненавидять Україну, знову вчинили зухвалий акт вандалізму на могилі Степана Бандери у Мюнхені. Облили могилу невідомою речовиною. Навіть мертвого Степана Бандеру бояться вороги, бо він є уособленням незалежної та вільної України. Вони поглумилися не над могилою Провідника, вандали поглумилися над Україною.

Це треба зупинити. І для цього є єдиний шлях: Степана Бандеру мають перепоховати в Україні. Він має стати першим, хто знайде вічний спокій у Пантеоні Героїв України на рідній українській землі.

Я звертаюся до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів: у Києві має постати Пантеон Героїв. Лише так ми зможемо захистити честь та славу наших Героїв. Тому як і Тараса Шевченка, Степана Бандеру мають перепоховати в Україні. Також Степанові Бандері мають повторно присвоїти звання Героя України. Це буде гідний приклад для нащадків, як потрібно шанувати своїх героїв", - написав очільник Тернополя.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 9 березня Україна святкує День народження генія, чудового поета та художника, неймовірно сильного поборника свободи Тараса Шевченка. Впевнені, що зможемо вас здивувати, розкривши декілька фактів про генія української думки, які чомусь не розповідають у школах.

Як повідомляв "Знай.ua", в музеї Київських духовних шкіл відкрилася виставка до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Також Знай.ua писав про те, що китайська зірка заспівав українську пісню без акценту: "Двічі в одну річку не ввійдеш".