Знаний у Тернополі бізнесмен Артур Карпюк звинуватив ПриватБанк та "Київстар" у шахрайстві.

В розділі Сторіс на своїй сторінці в Instagram власник видавництва "Заза Принт" і Західноукраїнської книжкової фабрики розповів, як з його рахунків зникли всі гроші, а натомість ще й з'явився кредит на його ім'я.

"Якимось чином зловмисники заволоділи моїм номер мобільного телефону "Київстар", який до речі на контракті, отримали смс на мій номер телефону, через який я зараз записую це відео, ввійшли в систему "Мій Київстар", не зрозуміло як, і включили перереєстрацію на інший номер телефону, зайшли в ситему "Приват 24", почистили усі мої картки, більше того відкрили ще кредит на 32 тис грн", - розповів Артур Карпюк.

Підприємець порадив підписникам не зберігати кошти на картках, які прив'язані о номерів "Київстар", навіть якщо ті на контракті.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"В технічній службі підтримки "Київстару" заявили, що зв'яжуться зі мною, але поки результату немає, в службі безпеки "Приватбанку" взагалі в шоці, бо ж номер був на контракті. Взагалі останнім часом "Київстар" неприємно дивує. Одним словом їду писати заяву в поліцію, будемо бачити, що з цього всього буде", - підсумував чоловік.

За словами Карпюка, історія шокувала навіть працівників поліції.

5:30 ранку прийшла смс від київстару з паролем на систему "Мій київстар", я спав. Через пів години шахраї встигли прив‘язати мій номер до іншого та зробили переадресацію на інший номер, - розповідає Артур - При чому мушу зазначити що мій номер контрактний а не передплачувальний та оформлений з паспортом. А сам телефон айфон 12, а не андроід де можна з легкістю встановити шпигунський софт. Далі їм вдалося увійти у мій приват, де вони створили нові онлайн-картки та оформили кредитну лінію. Після чого вони почали перекидати кошти з моїх старих карток на новостворені, мабуть із-за того що отримали смс з CVV-кодом. Ну а уже з нових карток гроші пішли кудись на монобанк. Зреагувати швидко не вдалося, незважаючи на те що я прокинувся у той момент коли гроші почали літати по мому привату, оскільки зловмисники поставили переадресацію та при всіх моїх дзвінках на приват він відзвонювався до шахраїв".

Врешті бізнесмен побачив смс із входом в "Мій київстар" і йому вдалось додзвонитись до оператора, який під час розмови повідомив, що щойно його номер заблокували, і після того як він покладе слухавку, телефон уже не працюватиме.

"Далі поліція, заява, приватбанк, київстар... історія довга. Але коли я попав в частину кіберполіції і відповів на всі питання і показав все що зі мною відбулося - хлопці зробили круглі очі і сказали що вперше таке бачать. Пізніше мої джерела повідомили, що подібні взломи тривають 2-ий день і я делеко не єдиний.Київстар як зазвичай на це все повідомляє - Ваша заявка прийнята ми Вас поінформуємо пізніше.... одним словом - в своєму репертуарі", - підсумував тернополянин.

ОНОВЛЕНО

Компанія Київстар звернулася до редакції порталу прокоментувавши інцидент.

"З упевненістю можемо сказати, що перевипуску SIM-карти не було. Спеціалісти Київстар вивчають ситуацію, що виникла. Ми докладемо усіх зусиль, щоб якнайшвидше з’ясувати це питання. Тим часом, ми застерігаємо всіх абонентів бути дуже пильними, в жодному разі не розкривати своїх даних, не розголошувати коду доступу, слідкувати за тим, щоб ваш телефон не потрапляв до чужих рук. Найбільш безпечний варіант – не повідомляти незнайомцям номер телефону, до якого прив’язані фінансові карти", - йдеться у заяві компанії Київстар.

Раніше повідомляли, що Monobank робить з українців шахраїв і блокує назавжди: "Розуміємо, що неприємно".

Як повідомляв Знай.uа, українців обважують на картоплі в два рази, будьте пильні.

Знай.uа писав, українка залишилася без соцвиплат через заблокований рахунок в Ощадбанку: "Шахраї, повне беззаконня".