Курс долара в Україні зростатиме, але досить стриманими темпами. Своїми прогнозами наступного року поділилися фінансові аналітики, банкіри, керівники підприємств та населення в опитуванні Національного банку України.

Фінансові аналітики погіршили свої курсові очікування наступного року, змінивши у липні річний прогноз до 43,36 гривні за долар. Попередні прогнози були на 56 копійок меншими.

Курс валюти в Україні. Фото: youtube
Курс валюти в Україні. Фото: youtube

Ще у квітні річні очікування банкірів були на рівні 41,69 гривні за долар, але вони також погіршили прогноз – до 43,15 гривні за долар.

В опитуванні регулятора зазначено, що на подорожчання американської валюти очікує і населення. Прогноз погіршився із 42,51 до 42,69 гривні за долар.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Найбільш оптимістичні у своїх прогнозах керівники підприємств, які очікують, що курс американської валюти протягом року сягне 41,61 гривні за долар.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що у бюджетній декларації на 2025-2027 роки Кабміном закладено середній курс американської валюти у 2025 році на рівні 45 гривень за долар. Водночас у бюджеті на 2024 рік визначено курс на кінець року у розмірі 42,1 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, після рішень у США курс долара в Україні може різко змінитись: прогноз банкіра на серпень.

Також наш портал інформував, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів та валютного курсу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.