В Україні з'явився новий вид субсидії, яка спрямована на підтримку сільськогосподарських виробників, які працюють на територіях, де можливі чи вже йдуть бойові дії. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Кабінет міністрів підтримав ініціативу запровадження нового виду субсидій, щоб зменшити фінансове навантаження на фермерські господарства, які працюють у складних умовах поблизу лінії бойових дій.

Фермери, скріншот: YouTube
Фермери, скріншот: YouTube

"Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та в цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють", - йдеться у повідомленні.

Виплата допомоги здійснюватиметься за кожний гектар угідь, засіяних або засаджених сільськогосподарськими культурами. Розмір допомоги залежатиме від наближеності господарства до фронту.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"Держава буде платити тисячу гривень на 1 гектар угідь, якщо аграрій працює на території можливих бойових дій, і по 2 тисячі гривень на гектар, якщо це території бойових дій", - заявив Денис Шмигаль.

Крім того, держава підтримає фермерів, які інвестують свої кошти у реконструкцію чи будівництво нових систем зрошення. Зазначається, що покриватимуть до 50% витрат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ваучери на 30 тисяч гривень: хто може претендувати на фінансову підтримку.

Також наш портал інформував, українцям виплатять до 100 тис. грн: хто отримає допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.