Заробити страховий стаж, щоб своєчасно вийти на пенсію за віком – завдання непросте та ускладнюється з кожним роком. Вже у 2028 році потрібно буде мати щонайменше 35 років стажу, щоб вийти на відпочинок у 60 років.

У ПФУ дали пораду українцям, як не втрачати страхового стажу за відсутності надходження заробітної плати. Наприклад, коли людина перебуває у відпустці без збереження зарплати.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Людина не втратить страхового стажу за відсутності надходження заробітної плати, якщо самостійно сплачуватиме в цей період добровільні пенсійні внески.

Так, при сплаті внеску за власною ініціативою за період, коли немає офіційного заробітку, українець законно отримає страховий стаж та убереже себе від ризику не отримати пенсію у 60 років.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Зима буде без світла: тривожний прогноз Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Внески можна сплачувати за спрощеним механізмом через портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Суму сплачених внесків буде враховано протягом місяця, у якому кошти надійдуть на рахунок відомства.

Розмір мінімального страхового внеску, щоб зарахувати повний місяць стажу, становить 22% від розміру мінімальної зарплати в країні. 2024 року це 1,76 тисячі гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія може бути більшою за 20 000 грн: які умови потрібно виконати.

Також наш портал інформував, пенсія більше не гарантована: українців попередили про посилення вимог до стажу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.