Незважаючи на війну, багато українців продовжують отримувати субсидії на комунальні послуги. В даний час існує кілька способів подання заяви на отримання субсидії: через Пенсійний фонд, мобільний додаток ПФУ, портал «Дія», Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та інші.

З 1 жовтня очікується сильний наплив бажаючих подати заявки на субсидію, тому в Пенсійному фонді оприлюднили відеоінструкції для онлайн-звернень, що дозволить уникнути черг.

ЦНАП. Фото: скрін youtube
ЦНАП. Фото: скрін youtube

Для тих, хто вже отримує субсидію, її розмір автоматично коригується відповідно до змін тарифів на комунальні послуги. Однак нові заявники повинні пройти процедуру подачі документів.

Найшвидшим і зручним способом подання заявки є мобільний додаток "Дія", де вся процедура займає близько 15 хвилин:

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  • користувачам потрібно увійти на портал "Дія", знайти в меню розділ "Заява на субсидію".
  • перевірити або оновити свої персональні дані,
  • зазначити адресу та послуги, для яких потрібна субсидія,
  • вказати IBAN рахунку,
  • заповнити інформацію про зареєстрованих та фактичних мешканців, а потім підписати заяву електронним підписом і надіслати її.

Крім застосунку "Дія", також можна подати заяву через особистий кабінет на порталі Пенсійного фонду, де теж є відеоінструкція. Онлайн подача значно спростить процес для українців, адже це дозволить уникнути довгого очікування в державних установах та подати заявку за кілька хвилин у будь-який час дня і ночі.

При заповненні заявки важливо уважно вказувати всі дані, особливо щодо складу домогосподарства та доходів, щоб уникнути затримок у розгляді та призначенні субсидії.

Нагадаємо, субсидії на опалення: хто і як може подати заяву

Раніше ми писали про те, що українцям дадуть гроші на оплату "комуналки": хто може претендувати на допомогу

Також наш портал інформував, підвищенню тарифів на газ і тепло бути: коли впроваджують зміни