Міський голова Тернополя Сергій Надал зажадав від місцевої активістки компенсацію в розмірі 100 тисяч гривень за завдану моральну шкоду. Подробиці даної справи Юлія Мамчак надала на своїй сторінці в Facebook.

Моральна компенсація в розмірі 100 тисяч гривень Сергію Надалу від Юлії Мамчак фігурує у судовому позові, який подав міський голова за нібито образливий пост активістки в Facebook, який пізніше став основою для матеріалу місцевого видання "Номер 1".

Мер Тернополя зажадав з місцевої активістки 100 тисяч гривень за моральний збиток / фото: Facebook Сергія Надала та Юлії Мамчак

Юлія Мамчак після чергового судового засідання розповіла про те, що мер подав у січні на неї судовий позов на тлі опублікованого нею посту. Активістка пояснила, що розгляд почався після того, як вона опублікувала підрахунки про те, що за дві каденції міський глава начебто завдав місту збитків у розмірі 220 мільйонів доларів.

Активістка розповіла, що підрахувала, скільки недоотримав бюджет у наслідок безкоштовної роздачі земельних ділянок "потрібним" людям, включивши також підрахунки щодо парку, який планують будувати на перетині вулиць Київської та Тарановського. Мамчак підрахувала всі розтрати та підбила підсумки. За її словами, сторона заявника в суді оскаржила кожен з семи пунктів посту. Юлія додала, що вони не причепилися до конкретної фразі, а відразу до всього посту, хоча вона надала всі необхідні документи.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Більше того, Сергій Надал вимагав компенсацію у розмірі 100 тисяч гривень, але звідки взялася така сума активістка досі зрозуміти не може. Юлія Мамчак написала, що моральна компенсація виплачується в тому разі, якщо людина зазнала значного морального збитку або з'явилася загроза його працездатності. У мерії ж відмовилися пояснювати, за якими розрахунками визначалася сума моральної компенсації.

На початку 2020 р. поки що мер м. Тернополя Надал С.В. подав позов "Про образу честі і гідності" проти мене і Тижневика...

Geplaatst door Yulya Mamchak op Donderdag 14 mei 2020

Нагадаємо, раніше під київською мерією голодні підприємці влаштували бунт.
Як повідомляв портал "Знай.иа мер Одеси відреагував на скандал з "Велюром" Тищенко.
Також Знай.иа писав, що мер Черкас назвав Зеленського диктатором.