У Тернопільській області закінчилися бебі-бокси, які видавали молодим мамам у пологових будинках. Нових подарунків для малечі поки не завезли. Якщо раніше замовленням перших наборів для дітей займалися регіональні департаменти соцзахисту, то тепер головним розпорядником коштів буде Міністерство соціальної політики.

Сім'ї, в яких народилися діти в останній місяць залишилися без обіцяних державою бебі-боксів. Хоча ще до 10 квітня їх видавали, повідомляє Т1.

Директор департаменту соцзахисту населення Тернопільської області Вадим Боярський пояснив, що попередня постанова Кабміну дозволяло регіональним департаментам закуповувати бебі-бокси, а нова постанова цю можливість передало Міністерству соцполитик.

Бебі-бокси замінили довідками Фото: скріншот

Механізм поставок перших наборів для новонароджених не змінився, але старі закупівлі підійшли до кінця, а нових ще не було. Боярський заспокоїв майбутніх мам і розповів, що після проведення тендерів поставки відновляться. Затримка пояснюється змінами, які прописані в новій постанові Кабміну. Проте досі невідомо, коли відновляться поставки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Лікарі в пологових будинках Тернополя стурбовані відсутністю бебі-боксів, молоді мами обурені відсутністю наборів від держави, але медики нічого не можуть зробити і змінити ситуацію. Замість упаковок з першими речами для дитини новоспеченим батькам видають довідки, за якими потім можна буде отримати набір пізніше.

Нагадаємо, Знай писав, що молодим батька держава видавала бебі-бокси, в яких було все необхідне для перших днів життя малюка.

Знай повідомляв, що входить в бебі-бокс в 2020 році.

Нещодавно Знай передавав, що діти Чорнобильської катастрофи отримають додаткову допомогу.