Співробітники Гусятинського відділення поліції відкрили кримінальну справу щодо інциденту вчиненого проти жительки села Вільхівчик. Жінка попалася на гачок шахрая, який подзвонив їй по телефону. Про це пише Наш день.

Як з'ясувалося, шахрай подзвонив їй і представився працівником банку. Під черговим вигаданим приводом він дізнався персональні дані українки і зняв усі кошти з її картки. Після цього вона звернулася в поліцію.

Правоохоронці розповіли, що таких аферистів «працює» дуже багато. Вони телефонують мешканцям Тернопільської області і під самими різними приводами дізнаються їх паролі і персональні дані банківських рахунків і карток. Після цього шахраї знімають всі кошти, які є на карті. У поліції попередили жителів регіону про те, що потрібно бути обережними і не давати нікому інформацію про себе.

Телефонний шахрай обікрав тернополянку на 6000 грн Фото: скріншот

У постраждалої мешканки Тернопільщини зловмисники зняли з рахунку 5900 грн. Вона звернулася за допомогою в поліцію. За фактом звернення жінки було відкрито провадження ч. 1 ст. 190 ККУ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Після цього поліцейські ще раз попередили жителів регіону про те, що співробітники банків не просять сказати паролі та логіни від карток і рахунків, а також не дзвонять в позаурочний час. Також правоохоронці попросили перевіряти будь-яку інформацію та телефонувати на гарячу лінію банків самостійно.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Харкові СБУ затримала банду невловимих шахраїв та квартирних злодіїв.

Знай писав, що зловмисники крадуть гроші в українців прямо біля банкомату.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві поліція накрила шахрайський бізнес.