М'ясо курки відрізняється від інших сортів м'яса легкістю. Його рекомендують при дієтичному харчуванні, а також воно стає одним з перших продуктів, яке пробують діти після материнського молока. Рецепти приготування курятини вражають різноманіттям, але одним із самих смачних є спосіб приготування курки в сметанно-молочному соусі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування цієї страви знадобиться:
- Курятина – 1 штука;
- Моркву – 1 штука;
- Гриби (печериці) – 300 грам;
- Вода – 50-100 грам;
- Масло – за смаком;
- Сіль і цукор – за смаком.
Для соусу знадобитися молоко 0,5 склянки, сметана 0,5 склянки і борошно 2 чайних ложки, сіль за смаком.
Спосіб приготування
Курку потрібно промити під проточною водою, зняти з неї шкіру і зайвий жир. Моркву почистити і порізати або потерти на тертці. На дно каструлі або глибокій сковороди налити окріп і викласти шматочки курки. Зверху присипати все морквою і поставити гаситися на повільному вогні 10 хвилин. Далі потрібно підготувати дрібно порізані гриби. Їх викладають на курку, яка продовжує гаситися ще 20 хвилин.
Для соусу потрібно взяти борошно і розвести в 0,5 склянки теплого молока. Борошно потрібно добре розмішати, щоб не залишилися грудочки. У цю суміш додаються 0,5 склянки сметани. Соус потрібно посолити. Після цього його виливають в каструлю з куркою, яка вже досягла напівготовності. Разом з соусом курка гаситься ще 5-10 хвилин.
Нагадаємо, Знай повідомляв, як можна схуднути за допомогою соди.
Знай писав, як приготувати смачні картопляні зрази.
Нещодавно Знай передавав, як створити яскраві і неповторні салати в склянці.