М'ясо курки відрізняється від інших сортів м'яса легкістю. Його рекомендують при дієтичному харчуванні, а також воно стає одним з перших продуктів, яке пробують діти після материнського молока. Рецепти приготування курятини вражають різноманіттям, але одним із самих смачних є спосіб приготування курки в сметанно-молочному соусі.

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • Курятина – 1 штука;
  • Моркву – 1 штука;
  • Гриби (печериці) – 300 грам;
  • Вода – 50-100 грам;
  • Масло – за смаком;
  • Сіль і цукор – за смаком.

Для соусу знадобитися молоко 0,5 склянки, сметана 0,5 склянки і борошно 2 чайних ложки, сіль за смаком.

Курка в молочно-сметанному соусі Фото: Gotuemo.pp.ua

Спосіб приготування

Курку потрібно промити під проточною водою, зняти з неї шкіру і зайвий жир. Моркву почистити і порізати або потерти на тертці. На дно каструлі або глибокій сковороди налити окріп і викласти шматочки курки. Зверху присипати все морквою і поставити гаситися на повільному вогні 10 хвилин. Далі потрібно підготувати дрібно порізані гриби. Їх викладають на курку, яка продовжує гаситися ще 20 хвилин.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Для соусу потрібно взяти борошно і розвести в 0,5 склянки теплого молока. Борошно потрібно добре розмішати, щоб не залишилися грудочки. У цю суміш додаються 0,5 склянки сметани. Соус потрібно посолити. Після цього його виливають в каструлю з куркою, яка вже досягла напівготовності. Разом з соусом курка гаситься ще 5-10 хвилин.

Нагадаємо, Знай повідомляв, як можна схуднути за допомогою соди.

Знай писав, як приготувати смачні картопляні зрази.

Нещодавно Знай передавав, як створити яскраві і неповторні салати в склянці.