Жителів міста Тернопіль попросили повідомити про місця, де росте борщівник. Повідомляється, що начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський розповів про те, що в Тернополі продовжують знищувати борщівник Сосновського.

Як і в минулому році, був підписаний договір зі спеціальним підприємством. Олег Соколовський каже про те, що у них є спеціальне доручення від міського голови, в якому йдеться про те, щоб знищити це небезпечна рослина абсолютно по всьому місту.

У Тернополі будуть боротися з борщівником, фото: скріншот з відео

Вважається, що знищити рослину повністю фактично неможливо, так як воно постійно насевается з квітів, при цьому, що дозрівання відбувається навіть після того, як рослина було зрізано. Про це повідомляє Олег Соколовський.

Він стверджує, що тим, хто мав справу з борщівником Сосновського, загрожує велика небезпека. Справа в тому, що сік рослини багатий на різні сполуки, які діють під ультрафіолетовим випромінюванням, і тим самим, вони излучат токсичні речовини. Навіть якщо лише один раз доторкнутися до борщівника, це може призвести до опіків різних ступенів. Повідомляється, що рослина може пошкодити шкіру аж до шкіри.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тому, Олег Соколовський звернувся до жителів міста Тернополя, щоб ті, якщо побачать борщівник, негайно зверталися у відповідні служби.

Нагадаємо, Топ-5 хобі, корисних для здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.uа Вирощувати цибулю тепер ще простіше - земля не потрібна, запасайтеся яйцями, рада "від бабусі".

Також Знай.uа писав, Як вирощувати цибулю-порей в домашніх умовах - ніжне м’ясисте стебло і соковиті листя.