У Тернополі тривають судові засідання щодо запобіжного заходу, обраного судом першої інстанції по відношенню до підозрюваної у смерті 24-річного студента з Конго Эритье Кайембе. Про це пише Нова Тернопільська газета.

Апеляційний суд Тернополя розглянув скарги подані підозрюваної Соломією Т. З Великого Глибочка. Під час розгляду захист надала довідку про психічну хворобу у підозрюваної. Також говорилося про те, що їй необхідні транквілізатори. Проте захист потерпілої сторони зазначила, що її не можна випускати з СІЗО, так як вона здатна на неадекватні дії.

У Тернопіль з Чортківського СІЗО привезли підозрювану, а також на засідання прийшла сестра загиблого Эритье і студентка ТНЕУ Эшлей Грейс. Також прийшли і його однокласники, які підтримали дівчину біля будівлі суду.

Сестра загиблого студента (ліворуч) Ешлей Грейс Фото: НОВА Тернопільська газета

Мати і адвокати підозрюваної подбали про те, щоб засідання пройшло в закритому режимі, оскільки на момент скоєння злочину дівчині не виповнилося 18 років, вона стала повнолітньою 20 травня.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Тернопільський апеляційний суд розглянув скаргу захисту Соломії, але залишив її без задоволення. Адвокат сестри загиблого студента Сергій Хлєбніков розповів, що це рішення апеляційного суду є законним. Адвокати Соломії надали довідку про її психічному захворюванні і про необхідність приймати транквілізатори, вони обіцяли, що дівчина буде приймати участь у всіх слідчих діях. Також адвокат Ешлей Грейс заявив, що не можна Соломію відпускати під домашній арешт, так як вона здатна на неадекватні дії. Він також розповів, що підозрювана своєї провини не визнала і каже, що вона цього не робить.

Однокласники загиблого Эритье у суду Фото: НОВА Тернопільська газета

Сама сестра загиблого Эритье каже, що рада таким рішенням суду, оскільки воно справедливо.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що апеляция залишила без змін рішення суду першої інстанції, Соломія залишилася під вартою.

Також Знай.uа повідомляв, що підозрювана у смерті студента з Конго збирається оскаржити запобіжний пресечения.

Нещодавно Знай.uа передавав, що на тернопільщині селянин жорстоко вбив сусіда.