Тернопільщина виявилася в епіцентрі стихії. Грози і зливи не пройшли просто так. Град довершив чорну справу і знищив посаджені рослини. Крім цього, селяни відзначили, що весна видалася холодною, посаджені рослини погано ростуть, а зараз їх знищив град. На доказ своїх слів жителі регіону показали фото побитих льодом рослин.

Люди поділилися результатами погодних примх. На знімках видно побиті невеликі паростки помідор, огірків. Вони пишуть, що після сильного граду, щільно укрывшего землю і рослини на городах, практично нічого не залишилося. Деякі ж ще сподіваються, що рослини ще піднесуться і зможуть дати плоди.

Град на Тернопільщині Фото: соцмережі

Проте синоптики залишаються непохитними і на найближчий тиждень обіцяють в регіоні низку злив і гроз. Залишається лише сподіватися, що грози пройдуть без градів і вигляне сонце, яке стане рушійною силою для зростання і дозрівання овочів і фруктів.

Град на Тернопільщині Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Холодна весна – ще один фактор, який позначиться на ціні продуктів харчування вже влітку і восени. Поки тернополяни фіксують і скаржаться на суттєве подорожчання продуктів харчування з-за карантину. Вони пояснюють свою позицію тим, що були закриті ринки – головні конкуренти магазинів. Тому продавці продуктів вирішили взяти своє і підвищити ціни. Тернополяни розповіли, що у них продуктів вистачає лише на три дні, які раніше вони з'їдали за тиждень. Це означає, що на харчування витрачається більше грошей.

Дощова погода завдає шкоди не тільки посадженим рослинам, але і місту. У Тернополі з-за сильної зливи поплив ринок та вулиці. Вода стояла і не збиралася йти. Місцеві мешканці зняли стихію на свої телефони і виклали в мережу з обуренням роботою комунальників.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що тернополяни розповіли про ціни в магазинах.

Також Знай.uа повідомляв, що злива став причиною для потопу в Тернополі.

Нещодавно Знай.uа передавав, що на Тернопільщині після дощу з'явилася яскрава веселка.