На Тернопільщині правоохоронці затримали чиновника за хабар і тепер йому загрожує штраф. Про це повідомили у виданні "Тернополяни".

У лютому 2020 року, співробітника Фонду соціального страхування затримали за вимагання хабара в розмірі 20 тисяч гривень.

У ході слідства було з'ясовано, що тернополянин звернувся до виконавчої дирекції Фонду соціального страхування після лікування травми, яку він отримав на виробництві.

Чоловік хотів відшкодувати витрати на лікування, однак чиновник фонду переконав його, що нібито існує "проблема", оскільки той лікувався в приватній клініці, а не державній. При цьому він сказав, що може вплинути на членів спеціальної комісії щоб цю "проблему" вирішити і для цього всього лише потрібно заплатити йому 20 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. Розглядалося питання про оголошення особі підозри за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання йому запобіжного заходу. Крім того, було підготовлено клопотання про відсторонення чиновника від займаної посади.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Не так давно суд виніс вирок по даній справі і постановив взяточного чиновника сплатити штраф у розмірі 22 100 гривень.

Затримання чиновника на Тернопільщині, фото: портал 0352

Нагадаємо, раніше у Львові накрили нахабного хабарника.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в метро Києва, після карантину, повертаються жебраки.

Також "Знай.uа" повідомляв, що п'яний дніпрянин намагався підсунути хабар патрульним.