На Тернопільщині, у селі Струсів, землю колишнього кладовища дозволили приватизувати. Про це стало відомо зі слів мешканки сусіднього села Варваринці Марії Цісик, передає портал svoboda.

За її словами, колись на вказаному місці розташовувалося кладовище, на якому ховали людей, що померли від холери. Зараз там виріс ліс, проте збереглися надгробні плити із відповідними записами. Крім того, про існування «холерного» кладовища згадують місцеві старожили.

Однак наприкінці травня сільська рада затвердила технічну документацію на приватизацію понад 40 соток території кладовища – місцевий мешканець вирішив розмістити там свій город.

“Вважаю такі дії сільських депутатів та сільського голови щонайменше аморальними, адже на людських кістках не господарюють. На сесію викликали поліцію, мабуть, побоюючись людського гніву”, – наголошує жінка.

Виступаючи проти приватизації кладовища, місцеві мешканці зібрали підписи під відповідним зверненням.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

“До того ж, викликає засторогу, чи не «прокинуться» потривожені людською діяльністю збудники холери? До коронавірусу нам бракує ще й холери”, – додає активістка.

У сільраді стверджують, що про цвинтар на цьому місці вперше чують.

Нагадаємо, коронавірус не єдина загроза, що ця хвороба косить кожного третього українця.

Як повідомляв Знай. ua, штучний інтелект навчили передбачати інсульт та інфаркт, назріває революція в медицині.

Також Знай. ua писав, що у Китаї знайшли джерело коронавіруса, небезпека була зовсім поруч.