Тернополяни можуть залишитися без діючих ринків через громадян, що порушують вимоги карантину. Про це повідомили під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації у місті.

За словами начальника міського управління Держпродспоживслужби Івана Гавришківа, лише за останній тиждень на роботу ринків було складено десятки адмінпротоколів. Причина – недотримання санітарних вимог в умовах карантину. Йдеться про відсутність масок, недотримання дистанції, стихійну торгівлю.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Однак здебільшого порушниками є саме покупці, а не працівники торгівлі. При цьому платити штрафи та нести відповідальність за порушення має адміністрація ринку.

«Ми пояснювали це, коли давали дозвіл на відкриття», - додав Гавришків.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він наголосив, що якщо відвідувачі і надалі ігноруватимуть вимоги карантину, ринки у місті доведеться знову закрити, поки коронавірус не буде подолано остаточно.

У свою чергу адміністрації ринків обіцяють ретельніше контролювати дотримання санітарних правил на своїй території.

Нагадаємо, раніше ринок на Троєщині знесуть? У Кличка приголомшили планами

Як повідомляє портал «Знай.ua» Киян напередодні літа пустять на речові ринки, - де шукати купальники і шльопанці

Також «Знай.ua» писав, що Буряк закрутив гайки стихійної торгівлі в Запоріжжі - більше ніякого "сальця" з землі