На Тернопільщині грибний сезон у самому розпалі. Дощова погода, яка створює незручності для аграріїв, приносить користь грибникам. У лісах краю з'явилися всі види грибів. Зокрема, у Коропці місцеві жителі вже зібрали великий урожай білих грибів. Про це повідомляє Сорока з посиланням на пости в соцмережах місцевих жителів.

Гриби в Тернопільській області Фото: скріншот

У відповідних групах Facebook з'явилися пости і фото, на яких видно, що гриби ростуть великими і м'ясистими з великими капелюшками.

Варто відзначити, що збирати гриби можна не тільки в лісі, але і вирощувати в домашніх умовах. Щоб виростити такий цінний гриб знадобиться вода з колодязя і дріжджі. Також потрібні два старих білих гриба. В їх капелюшку знаходяться спори, з яких з'являються нові гриби. Гриби потрібно перетворити в кашу на м'ясорубку і перемішати з живими дріжджами і водою. Суміш потрібно поставити в темне місце на 2 тижні. Після цього цю воду зі спорами і дріжджами можна перемістити в горщики з землею або в палісадник.

Грибний сезон поки ще в лісах Харківщини також радує любителів тихого полювання. Там з'явилися зморшки, маслюки, білі гриби та інші. Грибники вже похвалилися своїми знахідками і розповіли, де найкраще збирати гриби.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Природа піднесла ще один сюрприз - в Карпатах розквітли смереки. Ці дерева випустили рожеві шишики, які з'являються раз на кілька років. Вчені вже відзначили цю подію.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що білі гриби можна виростити в домашніх умовах.

Знай писав, що на Харківщині гриби окупували ліс.

Нещодавно Знай передавав, що в Карпатах зацвіли смереки.