В Тернополі та області запровадили посилений режим контролю за виконанням карантинних обмежень в магазинах, торгових центрах та на транспорті. З 18 червня спільні мобільні групи будуть в посиленому режимі перевіряти дотримання всіх норм, пише 0352.

Група вже перевірила продавців на Центральному та Овочевому ринках Тернополя. Зокрема, перевіряли наявність засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів. Також була проведена роз'яснювальна робота щодо необхідності дотримання карантинних вимог.

У Тернополі запрацюють посилені патрулі з котролю за дотриманням карантину Фото: скріншот

Крім того, мобільні групи і місцева влада Тернопільщини нагадують всім, що обов'язково в місцях скупчення людей повинен проводитися температурний контроль у продавців і покупців, повинна дотримуватися дистанція і потрібно обмежувати кількість відвідувачів з урахуванням 1 чоловік на кожні 10 квадратних метрів.

Варто відзначити, що в Україні з 12 березня введено карантин. До кінця квітня він був жорстким і тотальним, а після цього, МОЗ і Кабмін ввели адаптивний карантин. На даний момент регіони самостійно вирішують, які обмеження водити або послаблювати. Тим не менш, в Україні вже третю добу поспіль кількість хворих б'є рекорди. Станом на 19 червня кількість заражених перевищила 900 людей.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У зв'язку з цим влада задумалася про повернення суворих обмежень, але поки це лише найгірший сценарій. Зараз же міністр Степанов назвав причиною різкого стрибка кількості заражених – недотримання карантинних правил українцями. Він звинуватив пересічних громадян у створенні анархії.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні за останню добу зафіксували 921 випадок зараження коронавірусом.

Знай повідомляв, що міністр Степанов звинуватив українців у недотриманні карантину і анархії.

Нещодавно Знай передавав, що у МОЗ розповіли, як будуть реагувати на погіршення ситуації в Україні.