На Тернопільщині вже який тиждень вирують вітри і дощі. Це призвело до того, що старі дерева падають на дорогу. В черговий раз дерева наказали довго жити між селами Ланівці та Тулін, розташованих в Борщивском районі. Про це пише Терен з посиланням на ТСН.

Над дорогою нависає великі і старі тополі, які при сильному вітрі падають на дорогу. З-за таких пригод страждають автомобілі і люди. Місцева влада пояснює свою бездіяльність тим, що дорога і прилегла територія не перебувають на їх балансі.

Місцеві жителі розповіли, що дерева падали і на їх будинки і господарські споруди. Вони прийняли рішення спиляти кілька тополь частково, після цього їм прийшли квитанції на штраф в сумі 500 тисяч гривень. Їм довелося звертатися до суду, щоб оскаржити такий штраф.

Чиновники знизують плечима і нічого конкретного сказати не можуть, так як не знають, кому належить вказану ділянку дороги.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Керівник відділу юридичного та організаційного забезпечення Борщівської РДА Тетяна Фринюк розповіла, що потрібно спочатку з'ясувати кому належить дорога, в чиїй компетенції розглядати це питання.

На даний момент в районній держадміністрації та облдержадміністрації заявили, що у них є місяць на розгляд скарги. В цей час будуть вирішувати, що робити зі старими деревами.

Нагадаємо, Знай писав, що в Києві дерево впало на перехожу.

Знай повідомляв, що у Львові буревій знищив старі дерева на пам'ятки історичного кладовища.

Нещодавно Знай передавав, що у Львові були пошкоджені автомобілі впали на них деревами.