На Тернопільщину іде велика вода загрожує підтопити житлові будинки та сільськогосподарські угіддя. В період з 23 по 25 червня в річці Дністер на ділянці Галич-Заліщики очікується продовження підйому рівня води на 2,5-3,5 метра. Про це йдеться в повідомленні ДСНС.

Рятувальники попередили жителів Тернопільщини, що вода буде підніматися на зазначені позначки та вище від того рівня, який був зафіксований станом на 23 червня. Тому необхідно заздалегідь підготуватися до можливої евакуації.

Також в ДСНС відзначили, що вода підтопить заплави річок, сільськогосподарські угіддя, поля, городи і житлові будинки. Не виключено підтоплення окремих населених пунктів, руйнування доріг та іншої інфраструктури.

В ДСНС попередили жителів Тернопільщини про паводки Фото: скріншот

Варто зазначити, що Західна частина України страждає від підвищення рівня води в річках з-за рясних дощів, які не припиняються з середини травня. Так, на Прикарпатті річка Чорний Черемош вийшла з берегів і підтопила найближчі населені пункти. Також істотно зросла швидкість течії води в річці. Вода з брудом і сміттям бурхливим потоком лине по руслу і розливається по рівнинах. Вже Чорний Черемош встиг наробити лиха. Річка розмила дороги і знищила інфраструктуру.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

В інших регіонах країни пройшли дощі і пройшли урагани. Сильний вітер і зливи принесли руйнування на Київщину, Житомирщину, Хмельниччину, Буковину, Черкащину, Запорізьку та Дніпропетровську області. В Миколаєві та Львові затопило цілі райони у містах. Рятувальники розбирали повалені дерева та звільняли автомобілі.

Нагадаємо, Знай писав, що річка Чорний Черемош вийшла з берегів на Прикарпатті.

Знай повідомляв, що урагани і зливи, що прокотилася по території України.

Нещодавно Знай передавав, що в ДСНС попередили жителів Тернопільщини про високу воді.