На Тернопільщині зафіксували одразу три смерчу. Один з них пронісся біля села Мар'янівка. Очевидці розповіли, що вихор знищував все, що траплялося на його шляху. Жителі також розповіли, що з іншого боку села були ще два смерчі. Про це йдеться в сюжеті Т1.

Спочатку жителі села побачили один смерч, який крутився за селом, а потім пішов на село. В результаті цього на будинках зірвало дахи і навіть зашкодило будинку. Очевидці розповіли, що від страху не знали, що робити і куди ховатися.

Над Тернопільщиною пронеслося 3 смерчу Фото: скріншот

Зараз село поступово приходить в себе і проводить ремонт пошкоджень. Проте деякі жителі змогли побачити ще два смерчі, які зустрілися в небі. На щастя, тільки один зніс дахи на будинках разом з ковзанами і відніс їх на 50 метрів і обірвав високовольтні лінії електропередач.

Три смерчі на Тернопільщині Фото: Файний Тернопіль

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тимчасово будинку накрили целофаном, але дощ встиг намочити будови. Тепер люди не знають, як бути, розраховують на компенсацію, але задумалися і про страхування майна і посівів від погодних катаклізмів.

Староста села повідомив, що таке погодне явище в їх краях сталося вперше, люди не знають, чи повториться вона ще раз. Щоб підтримати жителів Мар'янівки організували роботи по наведенню порядку. Інші ж мешканці села розповіли, що їм дуже пощастило, так як вихор із свистом пронісся по околиці села.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Івано-Франківській області пронісся потужний смерч.

Знай писав, що на Тернопільщині дерево не витримало натиску вітру і грози і впало на автомобіль.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині злива знищила святе джерело, віруючі збираються відновити святиню.