На Тернопільщині діти з 1 вересня будуть знову вчитися дистанційно. Рішення про початок класичної форми навчання в школах та інших навчальних закладах не взяли до цих пір в Кабміні. Тому зараз є всі підстави, що 1 вересня навчання буде проводитися дистанційно.

Про це розповіла виконуюча обов'язки міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв'ю РБК-Україна. Тимчасовий керівник відомства зазначила, що поки Кабмін не виробив яких-небудь правил і критеріїв, карантин продовжили до 31 липня. Також вона зазначила, що все буде залежати від розвитку епідеміологічної ситуації.

Любомира Мандзій заявила, що вона особисто за те, щоб діти повернулися до школи і сіли за парти. Таку форму навчання вона назвала основною і заявила, що її ніхто не відміняв. Проте необхідно зробити так, щоб умови навчання в школі були безпечними для всіх учасників процесу. Мандзій зазначила, що нині Міністерство готується до проведення ЗНО, а потім буде працювати над підготовкою до нового навчального року.

Далі тимчасова керівниця МОН заявила, що в одному з інтерв'ю заявила, що в навчальному процесі будуть використовуватися технології, які вже напрацьовані в період дистанційного навчання, але це не означає, що з 1 вересня навчання буде тільки вдома.

Мандзій пообіцяла, що до кінця червня спільно з МОЗ будуть вироблені протоколи, які дозволять убезпечити дітей від зараження. Вона впевнена, що учні прийдуть до школи з 1 вересня.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Мандзій розповіла, коли діти підуть до школи.

Знай повідомляв, що життя школярів може змінитися, Мандзій розповіла, як.

Нещодавно Знай передавав, як буде проходити ЗНО в 2020 році в умовах карантину.