Юний житель Тернопільщини отримав срібло за свій винахід на престижному міжнародному конкурсі. Олександр Лучин представив бота для мэссенджера Telegram. Програма здатна вирішити безліч нагальних проблем людства і стерти кордони і бар'єри між людьми. Про це пише Область.

Олександр Лучин став срібним призером на Міжнародному конкурсі винаходів і інновацій (INTARG). Його бот для мэссенджера Telegram здатний переводити голосові повідомлення в текст, а також допомагати людям з порушеннями слуху спілкуватися з людьми без патологій і слухати аудіоповідомлення.

Варто відзначити, що Міжнародний конкурс винаходів та інновацій INTARG покликаний налагодити контакт між світом науки і бізнесу, а також знайти спонсорів серед організацій, які надають фінансову підтримку авторам винаходів. Поряд з конкурсом винаходів на цьому заході проводиться і велика міжнародна виставка, яка дозволяє популяризувати інновації для впровадження їх у широке виробництво. У 2020 році виставка та конкурс проходять онлайн через поширення коронавіруса.

Варто відзначити, що в Україні народних умільців та винахідників вистачає. Так нещодавно юна мешканка Дніпра створила робота, який повинен мінімізувати контакт лікарів з хворими коронавірусом. Дівчина розробила все від дизайну корпусу, до внутрішньої «начинки» самостійно і представила громадськості. Дівчина взяла участь у конкурсі STEM IS FEM.

Нагадаємо, Знай писав, що юна винахідниця з Дніпра показала робота для лікарів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Знай повідомляв, що в Одесі житель многоэтазки вирішив проблему відсутності електроенергії.

Нещодавно Знай передавав, що стало відомо, хто створив шаурму.