Уродженка Тернопільщини отримала нагороду від президента Володимира Зеленського в честь Дня Конституції. Глава держави підписав Указ про вручення державних нагород державних та громадських діячів, видатних особистостей культури, науки та спорту. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента на офіційному сайті.

В Указі йдеться, що видатні українці отримують нагороди за особистий внесок у розбудову держави, зміцнення державної безпеки, соціально-економічний і науково-технічний розвиток країни. Серед зазначених в Указі президента людей є і мешканка Нагирянки Чортківського району Тернопільщини Марія Процев'ят. Жінці присвоїли звання народної артистки України.

Марія Процев'ят Фото: Facebook

Марія Процев'ят народилася на Тернопільщині, в юності навчалася у Львівському музично-педагогічному училищі та консерваторії (зараз – Національна музична академія). З 1963 року вона працювала у львівській консерваторії концертмейстером, викладала камерний спів на кафедрі вокалу і отримала звання доцента. З 1990 року Марія Процев'ят є творцю й і керівником хору української національної пісні «Вирлы».

Кар'єра Марії Процев'ят не обійшлася без сольних виступів. Вона записувала платівки ще в СРСР, а потім і їздила по світу з гастролями – Бельгія, Великобританія, Німеччина, Польща, Росія, Чехія, Франція та інші країни.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Зеленський зазначив нагородою відому співачку Ірину Білик.

Знай писав, що Ігор Кондратюк обурився нагородженням Потапа званням "заслуженим артистом".

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський вручив орден Тіні Кароль.