Стихія дісталася до Тернопільщини. Проливні дощі призвели до разлитию річок в регіоні та підтоплення сіл у трьох районах області. Зараз з'явилася нова проблема. Підвищення рівня ґрунтових вод зробило воду в криницях і джерелах непридатною для використання. Про це повідомляє TopNews.

Непридатною для використання навіть для технічних потреб стала вода в Монастириском, Бучацькому і Заліщицькому районах. На даний момент фахівці Госпродпотребслужбы проводять аналіз проб води. Пити і використовувати воду з колодязів і криниць можна буде тільки після санації і дезінфекції і лабораторних досліджень.

У відповідності з чинним законодавством України, а точніше зі статтею 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та эпидимического благополуччя населення» використання води з підтоплених колодязів повинно бути заборонено навіть для господарських потреб. При цьому місцеві влади повинні забезпечити жителів питною водою.

Повінь у Західній Україні Фото: скріншот

На даний момент найбільший збиток від негоди спостерігається в Монастыриском районі. У смт Коропець підтоплені 42 подвір'я, 38 житлових будинків та 42 криниці. Ще гірша ситуація у селі Вистря – 103 присадибних ділянки, 24 госпбудівлі, 8 житлових будинків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто відзначити, що найскладнішою ситуація стала для Прикарпаття. Там вода поглинула не тільки села і міста, але і дороги. Сума збитків від паводків і повені становить близько 2 мільярдів гривень. Таку суму озвучив голова ОДА Івано-Франківської області Віталій Федорів. Прем'єр-міністр Шмигаль і уряд вже виділили 480 мільйонів гривень регіону. Глава кабміну заявив, що це лише початок виплат. Ці гроші можна буде спрямувати тільки на відновлення постраждалих від повені об'єктів.

Нагадаємо, Знай писав, що вода завдала Івано-Франківщині збитків на 2 мільярди гривень.

Знай повідомляв, що на Закарпатті рівень води в річках знову може піднятися.

Нещодавно Знай передавав, що село на Прикарпатті дощі та повені виявилося відрізаним від цивілізації.