На Тернопільщині оголосили день жалоби у зв'язку із загибеллю в зоні АТО сержанта 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» збройних Сил України Івана Дедюха. Місцева влада оголосила 1 липня днем жалоби. У Тернополі приспущені державні прапори на державних установах. Про це повідомляє TopNews.

Іван Дедюх народився 21 січня 1983 року. За незалежність України воював з 2014 року. 27 червня у Старогнатовки в результаті вибуху боєприпасу він і його товариш отримали важкі множинні осколкові поранення. Іван Дедюх помер від множинних ран, а його товариш по службі досі бореться за життя у військовому госпіталі.

Варто відзначити, що незважаючи на намагання президента Зеленського на Донбасі військові дії не припиняються. Обстріл не вщухають, а українські захисники продовжують гинути. Тільки за останню добу 30 червня – 1 липня окупанти 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. При цьому вони використовували зброю великого калібру, яке заборонено мінськими угодами. На всі провокації і обстріли українські військові відкривали вогонь у відповідь. Обстріли були зафіксовані, як в Донецькій області, так і в Луганській.

В результаті обстрілу 30 червня були поранені двоє українських воїнів. Герої отримали поранення під Новозвановкой в Луганській області. Окупанти використовували крупнокаліберне озброєння.

Нагадаємо, Знай писав, що путінські найманці поранили двох українських воїнів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Знай повідомляв, що окупанти обстріляли позиції українських військових і отримали по зубах.

Нещодавно Знай передавав, що російські окупанти на Донбасі перешкоджають роботі ОБСЄ.