Школярки із Збаража, що на Тернопільщині показали, як потрібно допомагати лікарям під час пандемії. Вони закупили все необхідне для захисту здоров'я медиків місцевої інфекційної лікарні замість ошатних суконь та вечірки в ресторані. Про це пише Сорока.

Після послаблення карантинних заходів кількість хворих на Covid-19 почала зростати. Україна раз у раз ставить анти-рекорди. Лікарі знову стали на передову. Ми усі можемо допомогти медикам елементарними речами: регулярним миттям рук, носінням масок, відкладанням зустрічей з друзями та рідними на післякарантинний час. Але захист потрібен в першу чергу тим, хто безпосередньо бореться з пандемією. Повна захисна укомплектація одного лікаря вартує ≈650 гривень. Що ти можеш зробити? • Пожертвувати зручну для тебе суму на такий рахунок: ПриватБанк 4149 6054 6605 9516 Чорняк Марія Юріївна • Поширити цей допис, щоб якомога більше людей могло долучитися до нашої справи Медики рятують наші життя щодня. Давайте й ми врятуємо хоч одне. #бурвипускний

Geplaatst door Miriam Krips op Maandag 22 juni 2020

Випускниці школи №2 імені Івана Франка Чорняк Марія і Юлія Оверко зібрали гроші і придбали на них захисні костюми, респіратори, захисні окуляри і багато іншого. Цим вони приєдналися до акції «Одягни лікаря замість випускної сукні». Акція була організована волонтерами з програми «Будуємо Україну разом».

Збір коштів проводився онлайн. Дівчата записали відеозвернення, яке опублікували в соціальній мережі Facebook. Вони пояснили, що так буде легше донести інформацію українцям, так як мало хто звертає увагу на довгі пости.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Школярки зробили подарунок лікарям Фото: скріншот

На зібрані гроші дівчата закупили два захисних костюма, дві пари захисних окулярів, два захисних щитка і упаковку рукавичок. Все це обійшлося в 1300 гривень. Дівчатам вдалося зібрати лише половину суми, решту добив фонд.

У рамках цієї акції фонду «Будуємо Україну разом» було зібрано 12 тисяч гривень на потреби медиків українських лікарень.

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові медикам доводилося латати захисні костюми і прати маски, щоб економити бюджетні гроші. Медики розповіли, як вони користуються захисними засобами в умовах епідемії коронавіруса.

Знай писав, що іноземні ЗМІ описали ситуацію з коронавірусом в Україні.

Нещодавно Знай передавав, що російська медсестра розповіла, як лікувала пацієнтів в купальнику і захисному костюмі.