На Тернопільщині в Кременці зварили традиційний для цього регіону борщ. Страву готували не де-небудь, а в краєзнавчому музеї. Про цю подію пише Терен.

Співробітники музею варили автентичний борщ з вишнями. Страва по-кременецки готував директор музею Андрій Левчук. Про пояснив, що секрет першого в засмажки, в якій повинні бути цибулю, смалець і борошно. Для того, щоб отримати наваристий бульйон, його варять на домашньому півні і свинячих ребрах. Вишня ж додається для кислуватого присмаку в самому кінці приготування.

Борщ з вишнями Фото: Терен

Варто відзначити, що Україна багата своїми рецептами і дуже смачними першими стравами. Різновидів одного борщу існує кілька. Більшість господинь в нашій країні готує борщ з буряком, і він виходить алло-червоним, але є ще і білий борщ по-гуцульськи. Це блюдо готується з білої буряків, цибулі, копчених ребер і сметани.

Ще одним обожнюваним серед українців стравою є банош. Це також різновид борщу або супу. Його готують на м'ясі, додаючи туди борошно, сметану та інші інгредієнти. Від цього блюдо виходить дуже ароматним і наваристим.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, українці часто користуються приправами власного приготування, які роблять перші страви особливо ароматними. Однією з таких приправ є часникова паста. Її готують з часнику, олії та солі. Часник слід дрібно подрібнити і ретельно перемішати з маслом і сіллю. Таку пасту потрібно зберігати в холодильнику і додавати в перші й другі блюда.

Нагадаємо Знай писав, що в гуцульської кухні є п'ять найбільш смачних страв.

Знай повідомляв, як приготувати часникову пасту для борщів і супів.

Нещодавно Знай передавав, що борщ буде смачніша, якщо в нього додати заправку власного приготування.