На Тернопільщині виявили водоймище, в якому масово гине риба. Інцидент стався на території Борщівського району у річці Нічлава. Збиток рибному господарству склав 90 тисяч гривень. Про це пише Липа з посиланням на Державну екологічну інспекцію.

Інспектори при огляді річки виявили загибель карася сріблястого в кількості 6278 штук. Після цього були відібрані проби води, щоб встановити причини загибелі фауни річки.

На Тернопільщині виявили річку з дохлою рибою Фото: скріншот

Варто відзначити, що в Тернополі гине риба у Тернопільському ставі. Причини шукають давно. В лабораторіях не вдалося виявити домішок у воді. Однак пізніше було встановлено, що в прилеглих до міста селищах і селах місцеві жителі та підприємства незаконно врізалися в дощовий колектор. В результаті каналізаційні стоки стали потрапляти в ставок і забруднювати його. Зараз за даним фактом ведеться розслідування.

Крім того, державна екологічна інспекція розповіла, які порушення були виявлені лише за попередній тиждень. Керівник екологічної служби Мальований показав, як українці забруднюють і вбивають природу. Він заявив, що виявлені об'єкти незаконної рубки дерев у центральних регіонах, забруднені землі хімічними відходами підприємств, забруднення земель і вод побутовими та виробничими відходами. Ці та інші порушення були виявлені в ході обстеження 282 об'єктів, а на винуватців накладені великі штрафи.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що державна екологічна інспекція виявила кричущі випадки забруднення природи.

Знай повідомляв, що під Дніпром виявили тонни дохлої риби.

Нещодавно Знай передавав, що в Кривому Розі тухла риба налякала мешканців житлового будинку.