Літо в самому розпалі, на ринках і в магазинах повно овочів, які хочеться приготувати особливим чином. Незаяложений і оригінальний рецепт приготування кабачків запропонував сайт Гарне меню.

Кулінарам пропонується приготувати кабачки, фаршировані м'ясом і сиром. Блюдо виходить дуже смачним, ароматним і соковитим.

Інгредієнти

Для приготування страви потрібно:

  • м'ясний фарш – 500 грам;
  • кабачки або цукіні – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • рис – 50 грам;
  • твердий сир – 100 грам;
  • рослинне масло, сіль і спеції

Всі перераховані продукти потрібно заздалегідь підготувати м'ясо подрібнити на м'ясорубці, зелень кабачки помити.

Приготування човників з кабачків і м'яса Фото: скріншот

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Спосіб приготування

Кабачки потрібно добре помити і розрізати на половинки. З кожної половинки забирається зона з зернами, щоб кабачок перетворився в човник. Після цього кабачки потрібно проварити в киплячій підсоленій воді, щоб овочі приготувалися в духовці одночасно з м'ясною начинкою. Варити потрібно 6-8 хвилин. Готові кабачки виймають на тарілку, щоб вони охололи.

Після цього можна приступати до приготування начинки. Начинка готується з фаршу, рису і цибулі. Цибуля заздалегідь обсмажується і втручається у фарш разом з готовим рисом. Отриману масу потрібно добре посолити, щоб кабачки були смачними.

Далі на лист, змащений олією, потрібно викласти остиглі кабачкові човники і наповнити їх начинкою. Масу потрібно класти від душі, не утрамбовувавши. Зверху її потрібно приправити тертим сиром. У духовку кабачки відправляються на 20 хвилин при температурі 170-180 градусів. Готову страву потрібно викласти на тарілку і присипати зеленню.

Кабачки, фаршировані м'ясом Фото: скріншот

Нагадаємо Знай писав, як приготувати роли з баклажанів.

Знай розповідав, як приготувати рулетики з кабачків для правильного харчування.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати кабачки з помідорами під сирною шубою.