На Тернопільщині молодь показала приклад самоорганізації і командної роботи. В одному з сіл Боршивского району жителі зробили ямковий ремонт дороги. Люди самостійно зібрали гроші і купили асфальт. Про це пишуть Тернополяни з посиланням на сторінку Більче-Золотецкой об'єднаної громади в Facebook.

На Тернопільщині селяни відремонтували дороги Фото: скріншот

Як з'ясувалося, жителі села Олексинці вирішили не чекати милості від влади та відремонтувати дорогу. Вона відноситься до доріг місцевого значення та ремонт проводився тільки на ділянці, що належить селу.

На Тернопільщині селяни відремонтували дорогу Фото: соцмережі

Молодь села самоорганизовалась і зайнялися збором грошей з односельців для закупівлі асфальту та інших необхідних матеріалів. Не обійшлося без збору коштів у підприємців та сільськогосподарських підприємств, які працюють тут. Після цього сільська рада організував роботу техніки – грейдер, трактор з навантажувачем, грейдер.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мешканці села і користувачі сцосети розповіли, що особливу подяку потрібно висловити Седляку Володимиру, який організував збір грошей і завоював довіру односельців. Також користувачі відзначили в пості старосту села, яка підтримала ідею.

Мешканці Тернопільщини не єдині, у кого закінчилося терпіння чекати милості від районної або обласної влади. На Одещині жителі не дочекалися реакції влади на жахливий стан доріг і почали діяти. Вони скинулися грошима і провели ямковий ремонт дороги своїми силами.

Терпіння закінчилося після низки листів, які жителі села відправляли в усі інстанції з вимогою відремонтувати дорогу. Чиновники відфутболювали їх і перекладали відповідальність за дану ділянку дороги на Облавтодор та інші структури. Після чергової відписки люди вирішили зібрати кошти і зробити ямковий ремонт.

Нещодавно жителі Тернополя показали владі, як потрібно доглядати за парками в місті. Вони одягнули рукавички і вийшли на толоку. Десятки мішків сміття показали, що влада не стежить за чистотою парку, а деякі городяни не бажають забирати відходи після відпочинку і розкидають їх всюди. Самоорганизовавшись жителі змогли очистити частина парку і частину прилеглого лісу.

Нагадаємо, Знай писав, що в Запоріжжі мешканці одного з будинків вирішили не чекати фінансування і побудували майданчик для сміттєвих контейнерів самостійно.