Багато людей люблять просту вуличну їжу, без зайвих витребеньок і дуже легку у приготуванні. Звичайно королевою вуличної їжі є шаурма. Її можна досить просто і швидко приготувати в домашніх умовах.

Пропонуємо вашій увазі найкращий рецепт класичної шаурми з куркою.

приготування шаурми, скріншот з відео
приготування шаурми, скріншот з відео


Склад:

Лаваш тонкий — 4 шт.
Філе куряче — 2 шт.
Картопля — 4 шт.
Морква корейська — 100 р.
Сир твердий — 150 р.
Сіль 1,5 г
Спеції — за смаком
Масло рослинне — 50 р.

Для соусу:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Кетчуп — 1 ст. л.
Майонез 1 ст. л.
Соус соєвий — 5 р.
Часник — 1 зубчик


Спосіб приготування:

Нарізаємо філе на великі слайси під кутом 45 градусів і відправляємо в миску, додаємо спеції і сіль. Щоб спеції добре розподілилися вливаємо олію. Перемішуємо руками.
Куряче філе обсмажуємо на рослинній олії до готовності.

Поки смажиться філе, картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо брусочками і викладаємо на сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.


Приступаємо до приготування соусу. У мисці з'єднуємо кетчуп і майонез в рівних кількостях, додаємо соєвий соус і часник, видавлений через прес. Перемішуємо, соус готовий.

Після цього натираємо на тертці сир. Готове куряче філе нарізаємо довільним чином.
Розгортаємо лаваш. В центр викладаємо картоплю і куряче філе. Поливаємо соусом.
Зверху посипаємо морквою і тертим сиром, знову поливаємо соусом.
Підвертаючи краї до середини, загортаємо начинку на лаваш.

Лаваш можна підсушити на сковороді або ж скористатися грилем. Шаурма готова. Приємного апетиту!

обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати смачний мармуровий сметанний пиріг з ягодами, який виходить ніжним, як суфле.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , шкурки від апельсинів - це не просто відходи, але й сировина для ароматної десерту. Для читачів підготували рецепт ароматного варення з відходів фруктів.

Також "Знай.ua" пишучи, що консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь. Того читачам підготували рецепт консервованих огірків.