Багато людей люблять просту вуличну їжу, без зайвих витребеньок і дуже легку у приготуванні. Звичайно королевою вуличної їжі є шаурма. Її можна досить просто і швидко приготувати в домашніх умовах.
Пропонуємо вашій увазі найкращий рецепт класичної шаурми з куркою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Склад:
Лаваш тонкий — 4 шт.
Філе куряче — 2 шт.
Картопля — 4 шт.
Морква корейська — 100 р.
Сир твердий — 150 р.
Сіль 1,5 г
Спеції — за смаком
Масло рослинне — 50 р.
Для соусу:
Кетчуп — 1 ст. л.
Майонез 1 ст. л.
Соус соєвий — 5 р.
Часник — 1 зубчик
Спосіб приготування:
Нарізаємо філе на великі слайси під кутом 45 градусів і відправляємо в миску, додаємо спеції і сіль. Щоб спеції добре розподілилися вливаємо олію. Перемішуємо руками.
Куряче філе обсмажуємо на рослинній олії до готовності.
Поки смажиться філе, картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо брусочками і викладаємо на сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
Приступаємо до приготування соусу. У мисці з'єднуємо кетчуп і майонез в рівних кількостях, додаємо соєвий соус і часник, видавлений через прес. Перемішуємо, соус готовий.
Після цього натираємо на тертці сир. Готове куряче філе нарізаємо довільним чином.
Розгортаємо лаваш. В центр викладаємо картоплю і куряче філе. Поливаємо соусом.
Зверху посипаємо морквою і тертим сиром, знову поливаємо соусом.
Підвертаючи краї до середини, загортаємо начинку на лаваш.
Лаваш можна підсушити на сковороді або ж скористатися грилем. Шаурма готова. Приємного апетиту!
обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати смачний мармуровий сметанний пиріг з ягодами, який виходить ніжним, як суфле.
Як повідомляв портал "Знай.ua" , шкурки від апельсинів - це не просто відходи, але й сировина для ароматної десерту. Для читачів підготували рецепт ароматного варення з відходів фруктів.
Також "Знай.ua" пишучи, що консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь. Того читачам підготували рецепт консервованих огірків.