На Тернопільщині ціни на продукти харчування знизилися після жорсткого карантину і паніки. Серед лідерів здешевлення виявилися сезонні овочі. Найменше здешевлення торкнулося безалкогольних напоїв. Про всі зміни розповіли в Управлінні статистики Тернопільської області.

Також знизилися ціни на свинину. Цей вид м'яса на ринках і в магазинах став дешевше на 3,2-2,0%. Також в цих межах зафіксовано зниження цін на сало, яловичину та молоко. Фрукти, сметана, рис, м'ясо птахів, тверді сири, рослинна олія і кисломолочна продукція подешевшали на 1,9-0,3%.

При цьому деякі продукти піднялися в ціні. У список увійшли: яйця, які стали дорожче на 11,4%. Зросла ціна на борошно, цукор та макаронні вироби – 2,9-0,7%.

Ціни на продукти Фото: скріншот

Серед непродовольчих товарів знизилися в ціні одяг і взуття на 6,7-7,2%. Зниження цін на комунальні послуги зафіксовано на рівні 1% в загальному. Це подешевшання стало можливо завдяки зниження ціни на природний газ на 4,9% і зниження тарифів на гарячу воду на 9%.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В сфері медицини ціни на ліки і послуги лікарів знизилися на 1% через зниження цін на ліки в аптеках на 1,6%.

Підвищення цін на проїзд у транспорті зафіксовано на рівні 0,5%. Така тенденція з'явилася після підвищення цін на паливо і пально-мастильні матеріали.

Крім того, стало дорожче вчити дітей на 1,6% через подорожчання харчування в дитячих садках на 10%.

Варто нагадати, що в Україні виробники сільгосппродукції заявили про скорочення. Обсяги вирощуваної і виробленої продукції в нашій країні впали на 18,7% від показників 2019 року. Основний спад виробництва припав на червень цього року. Тоді було зафіксовано падіння виробництва на 26,7%. При цьому основний удар припав по рослинництву – на 56% скоротилася кількість продукції. Проте Україна продовжує експортувати пшеницю та інші продукти харчування.

Знай повідомляв, що В Україні зросли ціни на продукти. Зростання було зафіксовано з початку 2020 року. Серед лідерів подорожчання яблука, морква, цибуля, крупи та інші продукти. Крім того, суттєво зросли ціни на картоплю і навіть білий хліб.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні в цьому році кавуни будуть недоступною розкішшю із-за високої ціни на ягоди.