Сьогодні 21 липня у Луцьку сталася надзвичайна ситуація – терорист захопив автобус з людьми. Серед пасажирів цього автобуса виявилася мешканка Тернополя. Терорист подзвонив в поліцію і заявив, що він захопив автобус з людьми, а також представився «Максимом Поганим».

Пізніше він попередив, що озброєний, а потім висунув умови, які необхідно виконати правоохоронцям. Зокрема, чоловік зажадав, щоб глави всіх церков, а також нинішній і попередній президенти зізналися, що вони є головними терористами в країні. В цілому такі пости в соціальних мережах повинні зробити 24 людини.

Автобус із захопленими людьми Фото: скріншот

Після з'ясування обставин виявилося, що в захопленому автобусі є тернополянка. Терорист взяв її мобільний телефон і зв'язався з родичами жінки. Він продиктував їм свої вимоги – поширити інформацію про нього в усі ЗМІ України. Він також захотів, щоб на місце події приїхали журналісти. Також він не відмовився від того, щоб «головні терористи країни» написали пости на своїх сторінках.

"Я вибачаюся, що твоя мама тут виявилася зі мною – але така вже сталася ситуація. Зараз я на вайбер твоєї мами скидаю свої вимоги. Ти шукаєш якомога більше журналістів – і скидаєш їм поштою, по телефону. Вимоги тобі мама передасть.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Поясниш ситуацію, що в Луцьку захоплений автобус, повний людей, коротше. Заміновано все, в автобусі купа вибухівки, автоматичної зброї. Крім того, міна є в Луцьку, закладена окремо", - сказав терорист.

Не так давно стало відомо, що поліція оточила центр Луцька і зажадала, аби журналісти перестали робити стріми подій з місця події, так як це може зашкодити переговорам, які ведуться зі зловмисником.

У мережі з'явилося відео з камер відеоспостереження, на якому видно, як «Максим Поганий» сідає в автобус. У нього за плечима величезний важкий рюкзак, а в руках об'ємна сумка. У цих сумці і рюкзаку виявилося зброя та вибухівка, але зовні ніщо не говорило про те, що у чоловіка погані наміри.

Терорист спілкувався зі світом за допомогою соціальних мереж. Свої перші пости і вимоги він опублікував у соцмережі ВКонтакте, яка заблокована в Україні. Після цього він їх продублював в Twitter. Через деякий час співробітники даної соцмережі заблокували обліковий запис українського терориста.

Також нещодавно стало відомо, справжнє ім'я луцького терориста. Під псевдонімом "Максим Поганий" ховається уродженець Росії і кілька разів судимий громадянин України.