Чебуреки – це страва грецької та кримськотатарської кухонь. Традиційне блюдо готується з тонкого тіста і фаршу з баранини. Українці з задоволенням перейняли досвід народів, що живуть пліч-о-пліч і навіть придумали варіації чебуреків. Як же приготувати смачні і соковиті чебуреки?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
Для створення цієї страви знадобиться:
- фарш м'ясний – 500 грам;
- яйце – 1 штука;
- кефір – 1 склянка;
- борошно – по консистенції тесту;
- сіль, спеції – за смаком.
Для начинки можна взяти, як баранину, так і свинину. Для любителів дієтичних страв підійде ніжна курятина.
Спосіб приготування
В першу чергу замішується тісто. Кефір яйце і сіль перемішати в мисці. До цієї суміші поступово додавати борошно і вимішувати. Тісто повинне вийти м'яким і податливим, але не прилипати до поверхонь і рук. Густий клубок тесту викладається на стіл, де його можна ще раз помісити. Далі тісто залишає на 20 хвилин подихати.
Тепер можна приступати до приготування начинки. М'ясо потрібно подрібнити у фарш, а потім туди додати подрібнену цибульну масу. Начинка для чебуреків повинна бути рідкуватий, тому м'ясо і цибулю додається вода або м'ясний бульйон.
Після цього тісто розкочується на столі на тонкий лист, з якого блюдцем потрібно вирізати круги. У ці кола столовою ложкою начинку. Кожен чебурек щільно залепляется по краях.
Отримані чебуреки смажаться в розігрітому маслі на сковороді. Їх відразу не викладають на тарілку, а підсушують на серветці. Так надлишки масла стечуть і чебурек охолоне до комфортної температури.
Нагадаємо, Знай писав, що існує швидкий і простий рецепт приготування ароматних чебуреків.
Знай розповідав, як приготувати янтик і чебуреки - перлини кримськотатарської кухні.
Нещодавно Знай передавав, як створити картопляний пиріг на сковороді.