В Тернополі померла відома пенсіонерка, яка зіграла одну з головних ролей у фільмі Стівена Спілберга про Голокост. Про скорботної новини розповів автор-упорядник книг "Дитинство Тернополя" Тарас Циклиняк в Facebook.

У суботу, 25 липня, тернополянка Ірина Максимів пішла в інший світ на 88-му році життя. Найбільше запам'яталася українцям завдяки головній ролі у фільмі про Голокост всесвітньо відомого кінорежисера та продюсера Стівена Спілберга.

В Тернополі померла Ірина Максимів / фото: Тарас Циклиняк в Facebook

Народилася Ірина ще 31 травня 1932 року і є корінною жителькою Тернополя. На своєму віку вона побачила безліч подій, серед яких і бій за рідне місто у часи Другої світової війни.

"Світла пам'ять нашої незабутньої бабусі… ... Ірина зустрінеться з папою, про який так багато мені розповідала. Щиро вдячний долі за те, що звела мене з цим, по праву унікальним для Тернополя, Людиною", - написав Тарас Циклиняк.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб жителі України і Тернополя ніколи не забували про цю жінку, хлопець повідомив про створення двох книг про неї і її батька, які увійдуть в серію книг "Дитинство Тернополя".

Прощання з Іриною Максимів відбудеться в неділю, 29 липня, в 19:00 в будинку печалі по вулиці Микулинецькій.

Нагадаємо, що ва Тернопільщині попрощалися з бійцем Збройних сил України, який загинув, перебуваючи на службі.

Як повідомляв портал Знай.иа на Тернопільщині попрощалися з українцем, якого знала Європа.

Також Знай.иа писав, що з життя пішов директор Шевченківського національного заповідника в Каневі, Мар'ян Пиняк.