В середині літа на ринках величезна кількість огірків. Господині прагнуть законсервувати цей овоч на зиму і зберегти його пружність. Квашені огірки влітку – поширене блюдо, але є спосіб зберегти їх на всю зиму. В основі способу лежить найпростіший рецепт квашення овочів, про який і піде мова далі.

Інгредієнти

Для приготування знадобиться:

  • огірки – 1,5 кг;
  • сіль – 100 грам;
  • спеції – чорний перець, корінь хрону, лавровий лист, листя смородини і вишні, часник і гіркий перець.

В банках чисті огірки і зелень заливаються розсолом і залишають бродити. В результаті бродіння з'являється піна. Вона поступово сходить і на третю добу вона зникає. Після цього потрібно підготувати огірки для зберігання на зиму.

Квашені огірки Фото: скріншот

Спосіб приготування

Після зникнення шумування розсіл потрібно злити в каструлю. До нього додається склянку чистої води. Огірки залишаються в банку в тому ж вигляді. Промивати їх потрібно буде взимку перед подачею на стіл.

Популярні новини зараз

Тіна Кароль зачарувала розтяжкою на старовинних скелях: грайливо закинула ніжку

Леся Нікітюк зустрілася з найдорожчим чоловіком у житті й не стримала емоцій: "Ого який"

Від Тіни Кароль до Скрябіна: львів'янам назвали зірок, які влаштують шоу на День Незалежності

Оля Фреймут позмагалася красою з молодшою сестрою: очі розбігаються

Показати ще

Розсіл з водою довести до кипіння і залити у банки з огірками. Після цього банки потрібно закрити металевими кришками. Якщо вони трохи роздуються, це означає, що процес бродіння триває, але він уже ні до чого поганого не призведе і незабаром заспокоїться.

Банки з гарячим розсолом потрібно залишити в кухні до повного охолодження. При такому способі приготування консервація може простояти в кімнатній температурі більше двох років.

Нагадаємо, Знай писав, що можна приготувати огірки так, щоб вони збереглися на зиму.

Знай повідомляв, як приготувати середземноморський салат і заповнити нестачу вітамінів.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати борщ, який охолоджує краще будь-яких напоїв.