В середині літа на ринках величезна кількість огірків. Господині прагнуть законсервувати цей овоч на зиму і зберегти його пружність. Квашені огірки влітку – поширене блюдо, але є спосіб зберегти їх на всю зиму. В основі способу лежить найпростіший рецепт квашення овочів, про який і піде мова далі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
Для приготування знадобиться:
- огірки – 1,5 кг;
- сіль – 100 грам;
- спеції – чорний перець, корінь хрону, лавровий лист, листя смородини і вишні, часник і гіркий перець.
В банках чисті огірки і зелень заливаються розсолом і залишають бродити. В результаті бродіння з'являється піна. Вона поступово сходить і на третю добу вона зникає. Після цього потрібно підготувати огірки для зберігання на зиму.
Спосіб приготування
Після зникнення шумування розсіл потрібно злити в каструлю. До нього додається склянку чистої води. Огірки залишаються в банку в тому ж вигляді. Промивати їх потрібно буде взимку перед подачею на стіл.
Розсіл з водою довести до кипіння і залити у банки з огірками. Після цього банки потрібно закрити металевими кришками. Якщо вони трохи роздуються, це означає, що процес бродіння триває, але він уже ні до чого поганого не призведе і незабаром заспокоїться.
Банки з гарячим розсолом потрібно залишити в кухні до повного охолодження. При такому способі приготування консервація може простояти в кімнатній температурі більше двох років.
Нагадаємо, Знай писав, що можна приготувати огірки так, щоб вони збереглися на зиму.
Знай повідомляв, як приготувати середземноморський салат і заповнити нестачу вітамінів.
Нещодавно Знай передавав, як приготувати борщ, який охолоджує краще будь-яких напоїв.