В середині літа на ринках величезна кількість огірків. Господині прагнуть законсервувати цей овоч на зиму і зберегти його пружність. Квашені огірки влітку – поширене блюдо, але є спосіб зберегти їх на всю зиму. В основі способу лежить найпростіший рецепт квашення овочів, про який і піде мова далі.

Інгредієнти

Для приготування знадобиться:

  • огірки – 1,5 кг;
  • сіль – 100 грам;
  • спеції – чорний перець, корінь хрону, лавровий лист, листя смородини і вишні, часник і гіркий перець.

В банках чисті огірки і зелень заливаються розсолом і залишають бродити. В результаті бродіння з'являється піна. Вона поступово сходить і на третю добу вона зникає. Після цього потрібно підготувати огірки для зберігання на зиму.

Квашені огірки Фото: скріншот

Спосіб приготування

Після зникнення шумування розсіл потрібно злити в каструлю. До нього додається склянку чистої води. Огірки залишаються в банку в тому ж вигляді. Промивати їх потрібно буде взимку перед подачею на стіл.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Розсіл з водою довести до кипіння і залити у банки з огірками. Після цього банки потрібно закрити металевими кришками. Якщо вони трохи роздуються, це означає, що процес бродіння триває, але він уже ні до чого поганого не призведе і незабаром заспокоїться.

Банки з гарячим розсолом потрібно залишити в кухні до повного охолодження. При такому способі приготування консервація може простояти в кімнатній температурі більше двох років.

Нагадаємо, Знай писав, що можна приготувати огірки так, щоб вони збереглися на зиму.

Знай повідомляв, як приготувати середземноморський салат і заповнити нестачу вітамінів.

Нещодавно Знай передавав, як приготувати борщ, який охолоджує краще будь-яких напоїв.