Нещодавно стало відомо, що Україна уряд розділив на 4 карантинних зони - червону, помаранчеву, жовту і зелену. У червону зону потрапив Тернопіль і деякі райони, і міста західної України. Однак мер Тернополя Сергій Надал та депутати міськради відмовилися виконувати вимоги Кабміну і вводити жорсткий карантин. З цього приводу висловився заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ відреагував на висловлювання і мера Луцька, який також відмовився обмежувати життя міста. Геращенко зазначив, що влада має одну з обов'язків - збереження здоров'я і життя громадян. При цьому місцева влада не бажає посилювати карантин. Після цього він заявив, що мери Тернополя і Луцька будуть відповідати перед законом за свою непокору. Таку заяву зробив Антон Геращенко в ефірі Громадського радіо.

Варто нагадати, що проти рішення уряду пішли мер Тернополя Сергій Надал і депутати міськради. Вони відмовилися посилювати карантин і вводити обмеження для червоної зони. Зокрема, місцеві депутати висловили незгоду з тим, що Тернопіль потрапив в червону зону. Вони вважають, що підстав для цього немає.

Також Знай писав, що в Івано-Франківській області розфарбували райони і міста в різні кольори відповідно до епідеміологічною ситуацією. У червону зони не потрапили райони Івано-Франківщини. Найнебезпечнішою ситуація вважається в декількох районах області, але вони тягнуть лише на жовту зону.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві пройшов черговий брифінг Віктора Ляшко, який розповів, чому Київ потрапив в зелену зону. Він заявив, що незважаючи на стрімке поширення коронавируса в столиці, місто за останні п'ять днів не перевищив показників, встановлених МОЗ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще