Депутати тернопільської міської ради висловилися проти включення міста в червону зону карантину. Вони проголосували на позачерговому засіданні за відставку уряду Шмигаль, пишуть Тернополяни.

Зокрема, депутати міськради прийняли звернення про відставку Кабінету міністрів України. Головною причиною стало включення Тернополя в червону зону карантину. За відставку уряду Дениса Шмигаль проголосували 32 депутати з 35 присутніх. 1 депутат утримався.

Варто нагадати, що з 1 серпня Україна перейшла на нові правила карантину. Тепер в країні будуть діяти 4 зони - червона, оранжева, жовта і зелена. У першій зоні буде найжорсткіший карантин, де будуть закриті дитсадки, школи та ВНЗ, ресторани і кафе, розважальні заклади, не працюватиме громадський транспорт.

У зв'язку з цим в Тернополі повинні були закрити всі громадські заклади і установи, але мер Сергій Надал пішов проти цього рішення і відмовився від виконання вимог. Своє рішення він обґрунтував нестачею податків в бюджеті і іншими труднощами, а також бажанням захистити конституційні права людей. Думка Сергія Надала підтримали і депутати міської ради.

Також Знай повідомляв, що тернополяни вирішили відстояти свої права в поїзді, який йшов з Херсонської області в Тернопіль. Люди з боєм домоглися того, щоб поїзд зупинився на міському вокзалі. Як виявилося, 85 осіб їхали з дітьми, які страждають на ДЦП і вони відмовилися виходити у Львові або інших містах.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко обурився поведінкою мерів Тернополя і Луцька, які відмовилися йти на карантин. Він пригрозив їм законодавчої відповідальністю і розповів, що влада повинна піклуватися про громадян і їхнє здоров'я.