У Тернополі вимагають дозволити роботу транспорту. Мер Сергій Надал записав відеозвернення, в якому зажадав, щоб жителям міста дали можливість приїхати додому і не закривали транспортне сполучення.

Про це повідомляє Магнолія ТБ. Тернопіль, Луцьк та один район Чернівецької області потрапили в червону зону. Місцева влада цих територіальних одиниць відмовилася виконувати жорсткі карантинні правила.

У Тернополі мер Сергій Надал зажадав, щоб відновили рух міжміських автобусів і дали можливість тернополянам доїхати додому на поїздах. Він порівняв Київ і працює під час карантину ресторан Велюр з Тернополем, в якому закривають транспортне сполучення і блокують місто. За аналогічним сценарієм пішли і в Луцьку. Там міськрада відмовилася виконувати жорсткі заходи карантину.

При цьому міністр Степанов заявив, що обмеження на в'їздах в червону зону стосуються тільки громадського транспорту. Повністю межі цих територіальних одиниць не будуть закривати. Також він зазначив, що жорсткий карантин буде діяти поки ситуація з тестуванням, заповнюваністю лікарняних ліжок і великою кількістю хворих не зміниться в кращу сторону.

При цьому станом на 3 серпня в Україні зафіксовані 990 випадків захворювання коронавірусом. Лідерами по захворюваності стали Львівська та Івано-Франківська області, а також Київ. При цьому червоною зоною призначили Тернопіль, Луцьк та район Чернівецької області.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі Госпродспоживслужба перевірила салони краси, ресторани і магазини.

Знай повідомляв, що "Укрзалізниця" припинила продаж квитків в Луцьк і Тернопіль.

Нещодавно Знай передавав, що тернопільські депутати відправили у відставку уряд Шмигаля.