Під Тернополем археологи виявили історично важливу знахідку. Вчені розкопали древнє поселення трипільців. Знахідка була зроблена в селі Пизамочок. Поселення розташовувалося на території старого замку. Про це пише «Еспресо-Захід».

Про поселення розповів археолог і вчений, доктор історичних наук Микола Бандрівський. Він зазначив, що знахідка унікальна тим, що вона стала першою з часів раннього Трипілля. Однак він зазначив, що в регіоні безліч пам'яток з середнього етапу розвитку цієї цивілізації. Зараз виявили піч, кераміку і витончені кубки.

Перше поселення трипільців на території Тернопільської області було виявлено в 1956 році археологом Ігорем Свєшніковим. Стародавнє поселення розташовувалося біля села Зеленче Теребовлянського району. Пізніше з'ясувалося, що тоді було виявлено поселення-гігант, так як його площа склала 5 гектар.

Варто нагадати, що в Житомирській області було зроблено не менш цікаве і важливе відкриттяе. Там археологи виявили скарб родом із Стародавнього Риму. У селища Хмелівка археологи виявили скарб, що складається з монет того періоду. Археологи витягли із землі срібні денарії. Після цього вони припустили, що десь недалеко знаходилося поселення давніх римлян. Також серед версій і історично важливі для країни і регіону події.

Знай повідомляв, що французькі археологи провели дослідження на острові Сент-Жозеф, де колись розташовувалася найстрашніша в'язниця, з якої ніхто не повертався. Вчені виявили систему водопостачання в'язниці, а також вивчили найвіддаленіші і важко доступні місця комплексу.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у Франції відкопали дивний труну з свинцю і каменю.