Мер Тернополя Сергій Надал розповів, що потрапляння міста до Червоної карантинної зони є наслідком збільшення кількості тестів. Про це повідомляє Громадське.

Станом на 2 серпня Тернопіль відповідав усім показникам зеленої карантинної зони. Аналогічна ситуація була зафіксована і 3 серпня. Надал розповів, що у Тернополі відносно високий рівень захворюваності через високу кількість проведених тестів.

За його словами, коефіцієнт інфікування для червоної зони 11 і вище. У Тернополі він 11,1. Це з'ясувалося завдяки в три рази більшому тестуванню, більш швидкому виявленню заражених людей і їх лікуванню. Далі Надал заявив, що за логікою МОЗ потрібно робити менше тестів, щоб потрапити в зелену карантинну зону.

Після цього Сергій Надал зазначив, що станом на 4 серпня в Тернополі було виявлено 593 заражених. Тільки 43 людини знаходяться в лікарні, а решта лікуються вдома.

Варто нагадати, що Сергій Надал записав відеозвернення до городян і зажадав відновити автобусне і залізничне сполучення з містом. Він послався на працюючі в Києві "Велюрові Ресторани" під час карантину і заявив, що Тернопіль ніхто не зажене в зону, поки працюють такі ресторани.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Тернополі городяни розповіли про своє ставлення до жорсткого карантину, який ввели в Києві. Тернополяни заявили, що обмеження їм, м'яко кажучи, набридли.

Нещодавно Знай передавав, що регіональні влади в Луцьку та Тернополі виявилися вводити жорсткий карантин.