Сьогодні у Тернополі погода покаже максимум літньої спеки. 6 серпня синоптики попередили тернополян про рекордне підвищення температури. За прогнозами стовпчики термометрів покажуть 32 градуси.

В обласному Гідрометцентрі розповіли, що висока температура обумовлена периферійною зоною антициклону. Його центр розташовується над Прибалтикою.

По області обіцяють хмарно з проясненнями і без опадів. Вночі і рано вранці буде невеликий туман. Вітер буде дути зі швидкістю 7-12 метрів в секунду. Вночі температура опуститься до 12-17 градусів, а вдень підніметься до 30-32 градусів. У Тернополі вночі буде трохи тепліше - до 19 градусів, а вдень підніметься до 29 градусів.

Варто нагадати, що в Україну прийде спопеляюча спека. У деяких регіонах температура досягне рекордних 35 градусів. При цьому на півночі України пройдуть дощі. Про таку погоду повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона вважає, що опади також ймовірні на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині.

6 серпня вшановується пам'ять священномучеників благовірних князів Бориса і Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагалися не виїжджати, за польові роботи не братися.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також Знай передавав, що синоптики розповіли про те, що початок серпня в Україні буде спекотним. Цю спеку приніс антициклон, який прийшов з північної частини Європи. При цьому у вихідні температура спаде і буде комфортною.

Нещодавно Знай передавав, що на Буковині пронісся буревій, який завдав шкоди населеним пунктам регіону.